AVANTURE

Rafting

Rafting

Opustite se opijeni svježinom nedirnute prirode i uživajte u jedinstvenom ugođaju koji Vam pruža rafting izlet na kristalno čistoj rijeci Cetini. Rafting stazu dugu 10 km prolazi se za oko 3 sata splavarenjem kanjonom jedne od najljepših hrvatskih rijeka gdje se čitavom stazom neprestano izmjenjuju brzaci, slapovi, pećine i mirni djelovi rijeke s bogatom florom i faunom. Postanite i Vi dio avanturista kojima je rafting na rijeci Cetini postao omiljena rekreacija, prepustite se opuštajućem, a ujedno i uzbudljivom uživanju u priprodnim ljepotama kanjona rijeke Cetine.

Zip line

Zip line

Zip line avantura pružit će Vam priliku da doživite prirodu svim osjetilima. 8 čeličnih žica postavljnih iznad kanjona Cetine u raznim smjerovima i duljinama zadovoljit će apetit i najvećih avanturista i zaljubljenika u prirodu. Najduža žica duga je impresivnih 700 metara, kao stvorena za istjerati i najmanji strah od visine koji bi vas sputavao u ovoj avanturi. Zip line je adrelinska zabava gdje se gosti spuštaju korz kanjon niz čelično uže, osigurani pojasom. Avatura također uključuje obuku i kratku šetnju prirodom. Zip line se nalazi 5 km od Omiša, u prekrasnom kanjonu rijeke Cetine i sastoji se od 8 žica ukupne fužine 2100m. Ovisno o veličine grupe ( 4-12 OSOBA ) doživjeti ćete 3 nezaboravna sata zabave i prekrasne prirode.

Kayaking

Kayaking

Ako tražite opuštajući izlet, pun zabave i opuštanja, kajaking je savršeni izbor za Vas. U malenim kajacima jednosjedima ili dvosjedima moći ćete detaljno istražiti najskrivenije kutke kanjona.
Kajak tura počinje niz rijeku Cetinu punu tajnovitosti prema ušću rijeke u gradu Omišu gdje ćete moći istražiti poviijesnu priču o potpljenom gusarskom brodu na samo 3 metra dubine. Završetak ture od 5 milja je na dugoj pješčanoj plaži savršenoj za aktivnosti na plaži.

Biciklizam

Biciklizam

Putovi pogodni za biciklizam nalaze se uglavnom u zaleđu Omiša i Poljicima. Postoji više staza lakših i težih koje vode kroz životopisni krajolik poljičkih sela i netaknutu prirodu. Kroz vožnju upoznajte povijest i način života današnjih stanovnika malih mjesta u zaobalju, te uživajte u hrani koja se još uvijek proizvodi na prirodan način. Neopisivo iskustvo za sve istinske ljubitelje prirode i sporta i sjajna prilika za istraživanje zaleđa Dalmacije, uživanje u prekrasnim pogledima i promatranje rijeke Cetine dok prolazi krškim terenom.

ATV QUAD Tour

ATV QUAD Tour

Za istinske ljubitelje prirode koji žele uživati u prekrasnom krajoliku i kristalno čistoj Cetini, najčišćoj i najdužoj rijeci na tom području, možete odabrati turu prilagođenu svim uzrastima, posebno za početnike koji nemaju prethodno iskustvo s ATV Quad vozilima. U dva i pol sata vožnje prođite kroz 40 kilometara beskrajnih polja Cetinske granice i osvježite se kupanjem u rijeci Cetini. Stručni vodiči dostupni su kako bi vam pružili detaljne upute i osigurali vam zabavu i 100% sigurno iskustvo s ATV Quadovima u Dalmatinskoj zagori i netaknutoj prirodi. Na kraju svih naših uzbudljivih avantura, imate organiziran ručak u tradicionalnom lokalnom domaćinstvu gdje možete uživati u svježoj uzgajanoj hrani i domaćim specijalitetima pripremljenim samo za vas, a jedno piće uključeno u cijenu.

Kayaking na moru

Kayaking na moru

Ako ne volite rijeku ili gužvu na plažama, idealan način za opuštanje je vožnja kajakom na moru. Veslajući u čistom i plavom moru, nakon nekog vremena doći ćete do pustih šljunčanih plaža, dostupnih samo morem. Prirodne špilje, bijeli šljunak i kristalno plavo more učinit će vaše vrijeme nezaboravnim. Mogu se organizirati sea kayaking ture na različitim destinacijama i s različitim programima: Brela, Split, Trogir, Hvar & Pakleni otoci

Rock climbing

Penjanje po stjenama

Penjanje po stijenama nevjerojatna je avantura ispunjena adrenalinom, savršena za sve. Očekujte prekrasan pogled na grad Omiš, more i kanjon rijeke Cetine. Sve što trebate je odgovarajuća sportska oprema i naravno, avanturistički duh. U suradnji sa svojim instruktorom možete se popeti na 30 m visine, a raznolikost smjerova za penjanje pruža vam priliku da se na neko vrijeme osjećate poput pauka. Što se tiče sigurnosti, kvalificirani vodiči zajedno s profesionalnom opremom vode brigu o tom pitanju osiguravajući sigurno i bezbrižno iskustvo.

Hiking

Planinarenje

Skrovitim puteljcima, kamenim stubama i pješačkim stazama možete putovati kroz bogatu povijest u kojoj nepoznati krajolik priča svoje skrivene priče. To je doživljaj, to je jedinstveni spoj mora i planine. Otkrivajući i upoznajući prekrasna mjesta, udahnite miris prirode te pročistite pluća svježim zrakom. Obiđite planine Mosor, Omišku Dinaru i Biokovo te se divite svim njihovim bogatstvima i ljepotama. Što god da odaberete, na vrhu Vas uvijek čeka fantastična nagrada – nevjerojatan pogled i čist zrak.

Canyoning (basic & advanced level)

Canyoning (osnovn i napredna razina)

Ako uistinu želite iskusiti sve čari rijeke Cetine onda nema boljeg načina za to od Canyoninga - adrenalinskog iskustva koje kombinira šetnju uz i kroz Cetinu, kupanje ispod slapova te savladavanje riječnih brzaca. Na Canyoningu rijeku ustinu možete osjetiti, doslovno i figurativno. Očekujte prirodu kao iz bajke, čudesne stjenovite krajolike koji okružuju kanjon i čine dubinu do 150 metara i potoke čiste vode.
Kanjoning uključuje hodanje i skakanje preko stijena, prolazeći kroz uzbudljive brzace, plivajući savršeno čistim prirodnim bazenima, skakanje s litica u jezero, ronjenje kroz vodopade i još mogo toga. Uzbudljiva avantura se završava u blizini jedne od najstarijih elektrana u Europi "Kraljevac", stara 103 godine!
+ Za sve koji žele još više od osnovne razine, imamo i naprednu razinu Canyoninga! Avanture poput spuštanja niz uže niz 60 metara visoki vodopad Gubavica, spuštanje niz 25 metara visoku liticiu i mnogo skokova s litica.

Pecanje na rijeci

Pecanje na rijeci

Hladne dubine rijeke Cetine, bisera Dalmacije čija čistoća i kristalna bistrina kriju pravo uzbuđenje, zaklonile su bogatstvo ribljih vrsta. Konkretno, smeđa pastrva (Salmo trutta m. Fario) i lipljan (Thymallus thymallus) su osobtio popularne kod ribolova na Cetini. Pronađite svoj izvor čistog mira i užitka u očaravajućem ozračju netaknute prirode, uživajući u zvuku umirujućeg grkljanja.

Big game fishing

Big game fishing

Bez obzira jeste li početnik ili iskusan ribar, zasigurno ćete uživati u ribolovnoj ekspediciji... Ribolov na moru oduvijek je bio veliko uzbuđenje, ali lov na tunu udicom i štapom bit će pravi izazov. Uživajte u danu Ribolova velike ribe, iskusite svu radost i adrenalin ulova tune i imajte uspomenu za život. Osjetite izazov, avanturu, sreću ..... Postanite veliki ribolovac !!!
Udobnost ribolova: Opskrbljeni ste svim dnevnim dozvolama za ribolov, priborom i mamcima. Agencija također na svim izletima isporučuje kavu i krafne, bezalkoholna pića, flaširanu vodu, grickalice i hladne nareske za sendviče.

Ronjenje

Ronjenje (discovery i lincensed)

Ako ste ikad željeli učiniti nešto avanturističko tijekom praznika, sada je vaša šansa. Možete roniti bez dozvole ili bilo kojeg prethodnog iskustva vođeni sigurnim rukama vaših instruktora. Opremit ćemo vas sa svom potrebnom opremom i odvest ćemo Vas na dubinu do 5 m. Doživite uzbuđenje podvodnog disanja i otkrijte nevjerojatan morski svijet.

Canoe Safari

Canoe Safari

Aktivnost idealan za sve uzraste. Bez obzira na životnu dob možete uživati u laganom veslanju mirnim dijelovima vodotoka rijeke Cetine kao i u manjim brzacima opuštajući se uz predivan krajolik (težina staze 1. i 2. stupanj). Vožnja se odvija u kanuima za dvije i tri osobe na stazi Čikotina Lađa – Blato na Cetini ili Blato na Cetini – Zadvarje. Po dogovoru moguće je organizirati ručak uz rijeku ili u autohtonoj Poljičkoj kući.